Bala Topalak Çorbası
Malzemeler:
Un
Düğü (Bulgur)
Kekik
Pul Biber
Nane
Su
Tuz
Yörede düğü olarak da bilinen ince bulgur, yumuşaması için ılık suda bir müddet bekletilir. Ardından yumuşayan düğünün üzerine un eklenir ve yoğrulur. Daha sonra bu karışımdan misket büyüklüğünde parçalar alınır, elle yuvarlanır ve bir tepsiye dizilir. Dinlendirilmeye bırakılan bu parçaların üzerine sıcak suyla buluştuğunda dağılmaması ve birbirine yapışmaması için biraz un serpilir. Ardından tencerede kaynayan suyun içine atılır ve pişmeye bırakılır. Ayrı bir tavanın içinde yakılan yağa baharatları eklenir sonra bu karışım çorbanın içine katılarak bir iki taşım kaynatılır. Kış aylarında tercih edilen bu çorba servise hazır hale gelmiş olur.
Daha Fazla
Oku